Mr. drs. Ruut Verhoeven

Mr. drs. Ruut Verhoeven

Wat hebben journalistiek en advocatuur met elkaar gemeen? Het verzamelen van feiten, het achterhalen van de waarheid. Mr. Ruut Verhoeven (1962) deed het een zonder het ander te laten. Hij verruilde zijn loopbaan als journalist voor die van advocaat. Voordat hij die overstap maakte, combineerde hij zijn werk bij het dagblad Trouw met een rechtenstudie aan de Open Universiteit Nederland. Verhoeven studeerde af met de scriptie ‘Mailen en surfen in de baas zijn tijd’, die handelt over privacybescherming en grondrechten van werknemers versus controlebevoegdheden van de werkgever.

Na een kort verblijf bij het College Bescherming Persoonsgegevens in Den Haag begon mr. Verhoeven als advocaat in Amstelveen bij Vermeer Advocaten. Daar voerde hij een algemene praktijk en hield zich onder meer bezig met arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, personen- en familierecht, incassozaken, verbintenissenrecht (effectenlease-overeenkomsten) en strafrecht.

Sinds mei 2010 maakt Verhoeven deel uit van Kiewitt & Verhoeven Advocaten. Ook hier heeft hij een algemene praktijk, met extra affiniteit met het strafrecht, sociaal zekerheidsrecht en het arbeidsrecht. Verhoeven is behalve meester in de rechten ook neerlandicus en lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht.

Sinds december 2011 is Verhoeven lid van de tuchtcommissie West I van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Ook op het veld is Verhoeven nog actief als (jeugd)voetbalscheidsrechter. Verder zit Verhoeven in het bestuur van Cultuurpark De Hout dat muziekfestivals organiseert in Alkmaar.